גדילה רוחנית – קטעים מהספר "קניבליזם רוחני"

למאמר המלא

רודי (אלברט רודולף)[1] נולד בברוקלין שבעיר ניו יורק בשנת 1928, בתחילת השפל הכלכלי הגדול. אביו עזב את הבית בהיותו ילד והוא גדל בתנאים קשים ובעוני. בגיל צעיר הוא נאלץ לעזוב את ביה"ס על מנת לעזור בפרנסת משפחתו.

רודי היה מודע לפוטנציאל הרוחני שלו מגיל צעיר והעיד על רצף של התנסויות וחוויות רוחניות שהנחו אותו בתהליך התפתחותו. כבר בהיותו בשנות העשרים המוקדמות שלו רודי השתתף בקבוצות של גורדג'ייף ושל פאק סובוד. אולם את עיקר הכשרתו הרוחנית הוא קבל ממורים שהיו שייכים למסורת הרוחנית הינדית: שרי שנקראצ'ריה מפורי, בהגוואן ניטיאננדה[2] ותלמידו סוואמי מוקטננדה[3]. בשנת 1966 הכיר סוואמי מוקטננדה בהישגיו הרוחניים של רודי, הכריז עליו כסוואמי והעניק לו את הכינוי רודרננדה. רודי היה אחד האמריקאים הראשונים שקבלו את התואר סוואמי, שעד אז היה שמור רק למי שגדל בתוך התרבות ההינדית.

בשנת 1959 התחיל רודי לעבוד עם קבוצה של תלמידים באמצעות טכניקת מדיטציה ייחודית שאותה הוא פיתח במהלך השנים, ושכונתה על ידו "קונדליני יוגה". המונח "קונדליני יוגה" לקוח מעולם המושגים ההינדי, אולם שיטת הלימוד של רודי הייתה מקורית ולא נסמכה על טכניקות רוחניות שאותן הוא הכיר מביקוריו התכופים במזרח. רודי לקח על עצמו להפוך את התורות האזוטריות מהמזרח לנגישות לאדם המערבי. שיטת הלימוד שלו התמקדה אך ורק בהיבטים המהותיים של הגדילה הרוחנית, ללא ההיבטים התרבותיים שמאפיינים שיטות רוחניות שמקורן במזרח.

בשנים האחרונות של חייו היו לרודי 14 מרכזים בארה"ב ועוד 3 באירופה, שבהם לימדו תלמידיו שהוכשרו על ידו. רודי עצמו לימד בביתו שבניו יורק, ובסופי שבוע היה נוסע לאשרם שהקים ב- Big Indian שבהרי הקטסקיל. אלפי תלמידים בכל רחבי ארה"ב ובאירופה הכירו את רודי ונחשפו לשיטת המדיטציה הייחודית שלו.

ב- 21 לפברואר 1973, מטוס קטן שבו טס רודי עם שלושה מתלמידיו נקלע לסערה בהרי הקטסקיל והתרסק על צלע ההר. רודי מת במקום, אך שלושת תלמידיו שהיו אתו במטוס נשארו בחיים ללא פגיעות משמעותיות. אחד התלמידים האלה היה סטוארט פרין[4] – מורי הרוחני.

רודי כתב ספר אחד, שלו הוא נתן את השם הפרובוקטיבי – "קניבליזם רוחני". ספר זה זמין בגרסתו האנגלית באינטרנט, ולהלן מוצג לראשונה תרגום לעברית של חלקים נבחרים ממנו. הפרקים שבחרתי לתרגם הם: פרק המבוא של הספר, קטע מתוך הפרק הראשון "מורים" שבו מספר רודי כיצד קבל את התואר סוואמי, והפרק הרביעי (והאחרון) של הספר שנקרא "זמן ומרחב".


[1] ביוגרפיה מלאה של רודי נמצאת בוויקיפדיה – https://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Rudolph

[2] ביוגרפיה של בהגוואן ניטיאננדה בוויקיפדיה https://en.wikipedia.org/wiki/Bhagawan_Nityananda

[3] ביוגרפיה של סוואמי מוקטננדה בוויקיפדיה https://en.wikipedia.org/wiki/Muktananda

[4] אתר הבית של סטוארט פרין – http://www.stuartperrin.com/

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s